Programi

PROGRAMI SKOLE KUR'ANA

Naši programi su temelj naše Škole Kur'ana i osnov za duboko razumijevanje i učenje Kur'ana. Svaki program je pažljivo strukturiran kako bi zadovoljio različite potrebe i nivoe znanja naših polaznika. Bez obzira da li ste početnik ili želite produbiti svoje trenutno znanje, naši programi pružaju jedinstvene prilike za učenje i duhovni rast. Od osnova čitanja i izgovora arapskih slova do izazova memorisanja cijelog Kur'ana, naši programi su tu kako biste stekli raznolike vještine i dublje razumijevanje ajeta.

SUFARA

Sufara je prvi korak na vašem putovanju učenja Kur'ana. Ovaj program se fokusira na osnove, pružajući vam temeljno razumijevanje arapskih slova i izgovora. Idealan za početnike, Sufara će vas uvesti u tajanstveni svijet arapskog jezika i pripremiti vas za dalje učenje Kur'ana.

NAUČI SUFARU

Halke Kur'ana

Halke Učenja Kur'ana pružaju opuštenu i prijateljsku atmosferu za učenje Kur'ana. Nema stresa ili žurbe - samo udobno učenje Kur'ana onda kada vam odgovara. Ovaj program je idealan za one koji traže manje formalan pristup učenju i žele razviti dublje razumijevanje Kur'ana na svoj način.

HALKE KUR'ANA

HIFZ

Program Hifz je za one koji žele zapamtiti cijeli Kur'an. Memorisanje ajeta zahtijeva predanost i vrijeme, ali uz podršku iskusnih instruktora i posebno razvijenih planova učenja, postići ćete ovaj plemeniti cilj. Hifz vam omogućava da postanete čuvar Božijih reči.

NAUCI KUR'AN NAPAMET

TEDZVID

Tedžvid je posvećen umjetnosti preciznog i melodičnog učenja Kur'ana. Kroz pažljivo strukturirane lekcije, ovaj program vam pomaže postići savršenstvo u recitovanju. Naučićete razlike u izgovoru svakog slova i znaka Kur'ana. Tedžvid je putovanje ka dubokom razumijevanju ajeta.

NAUČI TEDŽVID

ARAPSKI JEZIK

Razumijevanje arapskog jezika ključno je za bolje razumijevanje Kur'ana. Program Arapskog Jezika Prvog Stepena vam pruža osnove arapskog jezika, uključujući pisanje, čitanje i konverzaciju. Ovaj program vam pomaže dešifrovati jezik Kur'ana i produbiti njegovo razumijevanje.

NAUČI ARAPSKI JEZIK