Sufara, Tedzvid, Halke, Predavanja

Sumeja Talic

rođena je 22.03.2001. godine u Bužimu, kao plod ljubavi roditelja Dževada i Mine Talić. Od malih nogu, pokazivala je svoju duboku vezu sa znanjem i edukacijom. Osnovnu školu je uspješno završila u Bužimu, gde je već pokazala svoju ljubav prema učenju.

Svoje obrazovanje je nastavila na Mješovitoj srednjoj školi u Bužimu, usmjeravajući se na smjer Poljoprivredni tehničar. Njen trud i posvećenost doveli su je do Islamskog pedagoškog fakulteta, gdje se uspješno upisala na odsjek Socijalna pedagogija i duhovna skrb. Danas se ponosi činjenicom da je na četvrtoj godini fakulteta, a njeni uspjesi su inspiracija mnogima.

Sumeja je aktivno učestvovala u vođenju Halke Kur’ana, tedžvida i sufare, pružajući dragocjeno duhovno vodstvo i obrazovanje. Njen entuzijazam i posvećenost su bili ključni faktori u razvoju mladih generacija.

Trenutno je fokusirana na izradu svog diplomskog rada na izuzetno važnoj temi: “Utjecaj izlaganja ekranima na govorno-jezički i kognitivni razvoj djece predškolskog uzrasta”. Njen mentor, profesor dr. Nermin Toromanović, prepoznao je njenu stručnost i predanost ovom istraživanju.

Sumeja Talić je primer kompetentnog pojedinca koji nije samo posvećen sopstvenom obrazovanju, već i nesebično dijeli svoje znanje i iskustvo sa zajednicom. Njena strast prema učenju, duhovnom rastu i pedagogiji čini je vrijednim članom svake obrazovne i duhovne zajednice.