Arapski, Tedzvid, Hifz, Predavanja

Almedina Delanovic

je rođena u Republici Sloveniji, u prelijepom gradu Ljubljana, tačnije 07.06.1997. godine, kao blagoslov roditelja Zejne i Vahida Delanovića. Njena priča obrazovanja započela je u samim počecima djetinjstva, kroz predškolsko obrazovanje u srcu Ljubljane.

Njen obrazovni put nastavio se u općini Velika Kladuša, u Donjoj Vidovskoj, gdje je završila osnovnu školu. Istočni vjetar sudbine je potom donio prelazak na srednju Medicinsku školu u Bihaću, gde je odabrala smjer hemijskog tehničara. Njena ljubav prema naučnim disciplinama i posvećenost obrazovanju bili su evidentni od rane mladosti.

Uspješan završetak Islamskog pedagoškog fakulteta sa smjerom Islamske vjeronauke označava visoku tačku njenog akademskog puta. Na tom putu, Almedina je diplomirala na Islamskom pedagoškom fakultetu, a tema njenog završnog rada bila je “Univerzalnost Poslanikovih odgojnih metoda”. Ovo istraživanje svjedoči o njenom dubokom razumijevanju i predanosti duhovnim vrijednostima.

Od 2022. godine, Almedina je pokrenula online Viber grupu pod nazivom “Škola učenja Kur’ana”. Ova škola je prvobitno osnovana sa ciljem podučavanja sufare, tedžvida i hifza Kur’ana. S vremenom, školi su se pridružile i druge talentovane učiteljice, uključujući i mualime škole Sumeja Talić i Fatima Alić. Danas, škola broji preko 600 učesnika, koji aktivno učestvuju u programima i nastavi. Almedina Delanović, zajedno sa svojim timom, nastavlja da inspiriše i obrazuje mnoge putem ove online zajednice, šireći znanje i duhovni razvoj.